Jan Coddé

U bent hier

Voorstelling:

Gestart vanuit een zeer technische, erg materiële interesse in de fotografie, heb ik de kracht van dit medium ontdekt om me expressief uit te drukken en met deze expressie tot een vorm van zelfverwezenlijking te komen.

In mijn huidige fotografie wordt ik vooral aangetrokken door zgn. 'stedelijke landschappen'. Composities, opgebouwd uit vlakken, vormen en kleuren, waarbij 'de mens' een alles bepalende factor is. De mens, enerzijds als en maker van de constructie, anderzijds als actor van onvolkomenheden of beschadigingen: de harmonie wordt doorbroken. Die onvolkomenheden gaan vaak de hoofdrol in het uiteindelijke beeld krijgen. De 'afgebeelde' mens' blijft steeds de afwezige factor.

Tevens zijn het beelden waarbij ik op zoek ga naar orde en schoonheid, vaak in een omgeving die niet meteen uitmunt in esthetiek. Door het uitgekozen standpunt selecteer ik die elementen die mijn persoonlijk beeld opleveren. Daardoor ontstaat een enigszins abstract beeld, dat best ver van het oorspronkelijke onderwerp kan staan.

Website:   www.janfoto.be