Marc Van Knippenberg

U bent hier

Voorstelling:

“Marc geniet van de samenleving . Hij observeert en gaat naar de mensen toe met liefde en vriendelijkheid, houdt van mensen met soms een ondeugende kijk.
( Johan de Vos directeur Academie voor Schone Kunsten Sint-Niklaas)

Dertien jaar moet ik geweest zijn, toen ik 60 jaar geleden mijn eerste camera Voigtländer kreeg, waarna een automatische Agfa Optima 500. Van achter mijn camera kon ik op een veilige afstand naar de wereld kijken en dingen vast leggen, waar anderen hun betekenis konden aan geven. Het was voor mij een venster op de wereld.

Uiteindelijk werd het ook mijn beroep. “Anderen een spiegel voorhouden zodat zij hun problemen beter aankonden en oplossen.”

Na jaren fotografische inactiviteit heb ik de fotografie terug opgepakt, ben bij een fotoclub gegaan en mij stilaan toegelegd op straatfotografie. Postkaarten , vogeltjes op een stokje en fotowedstrijden zeiden me echter niets en ben zo later bij ViZie terechtgekomen, een groep kunstenaars met positieve en eigenzinnige inzichten.

Toen ik in 2013 de ‘Fnac Marathon’ won, voelde dit als een bevestiging van mijn intuïtieve richting in de straatfotografie. Veel heb ik ook geleerd van de even hyperkinetische James Maher uit NY.

Website:   Van Knippenberg Marc